Malzemeler
- 1 kutu kendi suyunda ananas* (1 +1 / 2 su bardağı suyu ve 1 +1 / 2 su bardağı meyve.)
- 1/2 veya 1 limon (İlk başta limonun yarısını kullanın daha sonra gerekirse ekleyin.)
- 2 çorba kaşığı beyaz sirke (İsterseniz sirke yerine limon suyunu arttırın.)
- 1 yemek kaşığı tuzsuz domates püresi (Yerine ev yapımı 1 yemek kaşığı ketçap koyabilirsiniz. Hatta daha iyi olur böylesi.)
- 1/4 bardak su
- 2 çorba kaşığı bardak ham şeker/ meyve şekeri* (İsteğe bağlı azaltılabilir veya arttırılabilir.)
- 1.5 tatlı kaşık mısır nişastası
- 1/2 çay kaşığı toz zencefil (isteğe bağlı)
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber (İsteğe bağlı)
Not
* 350 gr civarı taze ananas da olur ama suyunu kendiniz eklemeniz gerekir.
Şeker için açıklamaya Şeker Hakkında linkinden ulaşabilirsiniz.
* 350 gr civarı taze ananas da olur ama suyunu kendiniz eklemeniz gerekir.
Şeker için açıklamaya Şeker Hakkında linkinden ulaşabilirsiniz.
Hazırlanışı
![]() |
Bu markayı kullandık. |
- Ananas parçalarını küçük küçük doğrayın ya da rondodan geçirebilirsiniz.
- Alternatif olarak, sos piştikten sonra blenderdan geçirebilirsiniz; ilk yaptığımızda böyle yaptık ama sos berraklığını kaybediyor o şekilde.
- Mısır nişastası hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun.
- Ocağın altını harlı ateşe getirin.
- Kaynasın.
- Kaynadıktan sonra orta ateşe getirin.
- Tadına bakın şekeri ekleyin. Karıştırın.
- 12-15 dakika kısık-orta ateş arasında pişirin. Üçte birini çeksin.
- Mısır nişastasını azar azar ekleyin. Topaklanmasın. Karıştırın.
- 5 dakika kısık ateşte pişirin. Sos kıvama gelsin iyice.
- Arada tadına bakın eğer çok ekşi bulursanız, daha fazla şeker ekleyin; eğer çok tatlı gelirse limon suyu ekleyin.
- Altını kapatın dinlensin.
- Soğuyunca, servis kabına alın.
Afiyet olsun!
Meyve Şekeri
Meyve Şekeri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder