1 Ağustos 2014 Cuma

Tatlı - Ekşi Tayvan sosu


Malzemeler
  • 1 kutu kendi suyunda ananas* (1 +1 / 2 su bardağı suyu ve 1 +1 / 2 su bardağı meyve.)
  • 1/2 veya 1 limon (İlk başta limonun yarısını kullanın daha sonra gerekirse ekleyin.)
  • 2 çorba kaşığı beyaz sirke  (İsterseniz sirke yerine limon suyunu arttırın.)
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz domates püresi (Yerine ev yapımı 1 yemek kaşığı ketçap koyabilirsiniz. Hatta daha iyi olur böylesi.)
  • 1/4 bardak su
  • 2 çorba kaşığı bardak ham şeker/ meyve şekeri* (İsteğe bağlı azaltılabilir veya arttırılabilir.)
  • 1.5 tatlı kaşık mısır nişastası
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber (İsteğe bağlı)
Not
* 350 gr civarı taze ananas da olur ama suyunu kendiniz eklemeniz gerekir.
Şeker için açıklamaya Şeker Hakkında linkinden ulaşabilirsiniz.
Hazırlanışı

Bu markayı kullandık.
  1. Ananas parçalarını küçük küçük doğrayın ya da rondodan geçirebilirsiniz.
  2. Alternatif olarak, sos piştikten sonra blenderdan geçirebilirsiniz; ilk yaptığımızda böyle yaptık ama sos berraklığını kaybediyor o şekilde.
  3. Mısır nişastası hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun.
  4. Ocağın altını harlı ateşe getirin.
  5. Kaynasın.
  6. Kaynadıktan sonra orta ateşe getirin.
  7. Tadına bakın şekeri ekleyin. Karıştırın.
  8. 12-15 dakika kısık-orta ateş arasında pişirin. Üçte birini çeksin.
  9. Mısır nişastasını azar azar ekleyin. Topaklanmasın. Karıştırın.
  10. 5 dakika kısık ateşte pişirin. Sos kıvama gelsin iyice.
  11. Arada tadına bakın eğer çok ekşi bulursanız, daha fazla şeker ekleyin; eğer çok tatlı gelirse limon suyu ekleyin. 
  12. Altını kapatın dinlensin. 
  13. Soğuyunca, servis kabına alın.


Afiyet olsun!
Meyve Şekeri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder