Bu lezzet lokmalarının ismini tamamen uydurdum. Gizli Şef’in sürpriziydi içi yumuşak, dışı çıtır patates lokma börekleri ve gerçekten enfesti. Marul yaprakları ve salatayla yenince tadına doyum olmadı.
Gizli Şef, beyaz buğday ununu tercih ediyor ama pirinç unu veya başka gluntesiz bir un çeşidi de kullanabilirsiniz ama mısır unu tek başına biraz sert gelebilir.
Kısa bir not. Bazı insanlar çölyak hastası olmasalar bile glutenli gıdalara hassasiyet göstermektedir. Sizde lütfen dikkat edin. İki hafta glutenli gıdalardan uzak kalarak bir hassasiyetiniz olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Yeşillik ve taze sebze yemeye özen gösterin. Yapılan araştırmalar, çiğ sebzelerin bedenimizde hastalıkları önleyici etkilerinin olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca yeşillikleri organik almaya çalışın, eğer alamıyorsanız 10 dakika sirkeli suda bekletin. Tekrar sudan geçirin. Böylece sebzelere yapışmış kimyasal ilaç kalıntıları çözülecektir.
Malzemeler
(Toplam: Ortalama 1400 kalori)
Yaklaşık 12-14 puf patates lokma böreği çıkartabilirsiniz.
6 orta boy patates (Ortalama 860 kalori)
1 bardak un (125-130 gr. Dilediğiniz çeşit un olur - Beyaz buğday unu. Ortalama 450 kalori)
1 orta boy soğan (45 kalori. İsteğe bağlı. Küçük küçük doğranmış. Kırmızı soğan, taze soğan veya pırasayla ikame edebilirsiniz.)
1/4 çay kaşığı zeytinyağı (İsteğe bağlı. 30 kalori)
1 diş sarımsak (İsteğe bağlı. Küçük küçük doğranmış.)
1/4 demet dereotu (Küçük küçük doğranmış.)
1/4 demet maydanoz (Küçük küçük doğranmış.)
1/4 taze kişniş (İsteğe bağlı. Küçük küçük doğranmış.)
Hazırlanışı
Patatesleri kabuğuyla veya kabuğunu soyup haşlayın.
Su kaynadıktan 5 dakika sonra patatesleri kontrol etmeye başlayın.
Bir bıçak sokarak kontrol edebilirsiniz.
Patatesler yumuşayınca ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın.
Patatesler soğuduğunda kabuklarını soyun.
Küçük küçük doğranmış soğanları yağsız bir tencerede kavurun.
Dilerseniz bir damla zeytinyağı kullanın. Tercih sizin.
Ocağın altını kısık-orta ateşte açın. Soğanlar terleyince altını daha da çok açabilirsiniz.
Soğanlar pembeleşince küçük doğranmış sarımsağı ekleyin. 30 saniye kadar kavurun.
Patatesleri iri iri doğrayın bir kaba alıp, el blenderından geçirin. Blender makinesine de koyabilirsiniz. Önemli olan patatesin pürüzsüz hale gelmesi.
Dereotu ve maydanozu ince ince doğrayın.
Dereotu, maydanozu, soğanı patates püresiyle karıştırın.
Dilediğiniz unu ekleyin.
Bütün malzemeleri elinizle yoğurun.
Avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirmeden pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.
Fırını 180 dereceye getirin. Önceden ısınsın. Tepsiyi fırına verin.
Kızarana kadar pişirin.
Patates lokma böreklerini bir kaba alın.
Salata ve yeşillikle süsleyin.
Afiyet Olsun!
Meyve Şekeri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder