![]() |
En son sebze suyumuzda resimdeki sebzeleri kullandık |
Sebze suyunu evde hangi sebze varsa o sebzelerden yapabilirsiniz. Tarifte en temel sebze suyu tadını yakalamak için gerekli malzemeleri önem sırasına göre listeledim.
![]() |
Resimdeki sebzeler iki tencere sebze suyu için. |
Malzemeler
2-3 büyük havuç
2-3 kereviz sapı
1 Orta boy soğan (veya 2-3 yeşil soğan)
1 büyük boy patates
1/3 demet maydanoz
1 Kabak
1-2 tane domates (Çekirdekli kısmı çıkartılmış.)
1-2 tatlı yeşil biber
1-2 dolmalık biber
1 litre içme suyu
Hazırlanışı
- Sebzelerin hepsini yıkayın.
- Kabuklu sebzelerin kabuklarını soyun ve bütün sebzeleri iri iri doğrayın.
- Sebzeleri, büyük bir tencereye alın.
- Suyu ekleyin.
- Tencerenin kapağın kapatıp, ocağı harlı ateşe getirin.
- Kaynadıktan sonra ocağını altını kısın.
- Kısık ateşte 30-35 dakika kadar ya da koyduğunuz su yarısını çekinceye kadar pişirin.
- Piştikten sonra ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra süzerek suyunu ayırın.
- İsterseniz buzlukta saklayabilirsiniz. Buzdolabında en fazla 2 gün kalabilir.
Meyve Şekeri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder