7 Ağustos 2014 Perşembe

Yemeklik Sebze Suyu

En son sebze suyumuzda resimdeki sebzeleri kullandık


Sebze suyunu evde hangi sebze varsa o sebzelerden yapabilirsiniz. Tarifte en temel sebze suyu tadını yakalamak için gerekli malzemeleri önem sırasına göre listeledim.

Resimdeki sebzeler iki tencere sebze suyu için.


Malzemeler
2-3 büyük havuç
2-3 kereviz sapı
1 Orta boy soğan (veya 2-3 yeşil soğan)
1 büyük boy patates
1/3 demet maydanoz
1  Kabak
1-2 tane domates (Çekirdekli kısmı çıkartılmış.)
1-2 tatlı yeşil biber
1-2 dolmalık biber
1 litre içme suyu

Hazırlanışı
  • Sebzelerin hepsini yıkayın.
  • Kabuklu sebzelerin kabuklarını soyun ve bütün sebzeleri iri iri doğrayın.
,

  • Sebzeleri, büyük bir tencereye alın.



  • Suyu ekleyin.
  • Tencerenin kapağın kapatıp, ocağı harlı ateşe getirin.
  • Kaynadıktan sonra ocağını altını kısın.
  • Kısık ateşte 30-35 dakika kadar ya da koyduğunuz su yarısını çekinceye kadar pişirin.
  • Piştikten sonra ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra süzerek suyunu ayırın.
  • İsterseniz buzlukta saklayabilirsiniz. Buzdolabında en fazla 2 gün kalabilir.
Afiyet olsun!
Meyve Şekeri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder