Bu tarifi kurry leaves adlı bir blogdan aldık. Normalde ekmek yemem ama canım vegan hamburger istiyordu ve dolayısıyla hamburger ekmeği yapmamız gerekti. Ekmekler, gerçekten mükemmel oldu.
Marketlerdeki hamburger ekmeklerinin içindekiler listesini okursanız, çok katkılı olduklarını görürsünüz. Sadece bildiğimiz E ile başlayan katkılar, koruyucular değil, bazıları süt tozu, peynir altı suyu tozu gibi bitkisel tabanlı olmayan katkılar da içeriyor.
Biz tam buğday unu ve beyaz un kullandık. Evde glüteni sindirme sorunu yaşayan yok zira. Eğer siz glütensiz beslenmek istiyorsanız, mısır unu, pirinç unu veya hazır glütensiz unlardan bir karışım yapabilirsiniz. Marketlerde bu saydığım unların hepsi çok rahat bulunuyor.
Malzemeler
Tam buğday unu - 1.5 bardak
Beyaz un - 1.5 bardak
Sıcak su -1.5 bardak
Karbonat – 1/2 tatlı kaşığı
Deniz tuzu - Tadımlık
Aktif kuru maya – 1.5 tatlı kaşığı
Meyve şekeri veya ham şeker kamışı şekeri-2 tatlı kaşığı
Bitkisel yağ -1 çay kaşığı
Hazırlanışı
- Biz önceden suyla karıştırılmasına gerek olmayan bir maya kullandık.
- Ama aldığınız maya için gerekliyse, bir kapta mayayı, malzemelerdeki suyun 1/2'sini ve şekeri karıştırın. Köpürmeye başlayana kadar beklesin (10 dakikayı bulur).
- Başka bir kapta tam buğday ununu, beyaz unu, karbonatı, tuzu çırpma teliyle iyice karıştırın.
- Mayayı önceden bekletmediyseniz onu da ekleyin ve çırpma teliyle çırpın. Eğer mayayı önceden beklettiyseniz, karışımı ekleyin.
- Suyu ekleyin. İyice yoğurun. Gerekirse biraz daha un ekleyin. 7-8 dakika yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelsin.
- Hamurun üzerine yağı sürün. Üzerini havluyla kapatın.
- Hamur iki katına çıkacak kadar kabarsın (2 saat kadar)
- Kabaran hamuru yumrukla yoğurarak sıkıştırın.
- 6 eşit parçaya bölün.
- Parçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
- Hamur parçalarının üzerine susam döküp, susamları hafif vuruşlarla yerleştirin.
- Üzerini havluyla örtüp, boyu iki katına çıkana kadar bekleyin.
- Fırını önceden ısıtın 180 derecede.
- Ekmekleri, yaklaşık 25 dakika üzerileri kızarana kadar pişirin.
- Pişen ekmeklerin soğuyana kadar üzerini açık tutun.
Afiyet olsun!
Meyve Şekeri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder