Amerika’da
kahvaltıların yıldızlarından biri 'hashbrowns' diye bilinen kahverengi, çıtır patateslerdir. Patatesler rendelendikten ya da ince ince doğrandıktan sonra genelde
bol yağ kullanılarak,tavada kızartılır. Biz yağ
kullanmadan ve çok az tuz kullanarak nefis patates mücverler yaptık. İsterseniz
sade, isterseniz mantarlı veya dilediğiniz sebzeyle yiyebilirsiniz. Görünüşünü omlete benzettiğim için, ben mantarlısını tercih ettim.
Malzemeler
4 orta-büyük boy
patates
Çok az deniz
tuzu
Ek malzemeler
1/2 doğranmış soğan
250 gram
doğranmış mantar
Maydanoz
Hazırlanışı
Patatesleri
rendeleyin.
Rendelediğiniz
patatesleri temiz bir havluya alın.
Havluyu rulo
yapın ve iyice sıkarak tüm suyunu akıtın.
Ocağı orta ateşe
getirin.
Suyu alınmış
patates rendesinin yarısını, önceden ısıtılmış yapışmaz bir tavaya koyun. Tadımlık tuz serpin.
Patatesleri iyice
ezerek adeta tavaya yapıştırın.
12-15 dakika kadar bir tarafını
kahverengileşene, çıtır olana kadar pişirin.
Omlet gibi diğer
tarafa çevirin. Kolay çevirmek için ikiye bölebilirsiniz.
Diğer tarafı da 12-15
dakika kadar pişirin.
Bir tabağa alın. Maydanozla süsleyin.
Patateslerin
kalan yarısını da aynı şekilde pişirin.
İstediğiniz bir sebzeyle ya da benim yaptığım gibi mantarla
yiyebilirsiniz.
Mantarların hazırlanışı
Mantarları yıkamayın.
Mantarlar çok su tutar. Bunu yerine temiz bir bezi ıslatarak, mantarları silin.
Doğranmış
soğanları, yağ koymadan bir tencerede pembeleşinceye kadar soteleyin.
Soğanlar yapışmasın
diye sık sık karıştırın.
Doğranmış
mantarları ekleyin. Suyunu çekene kadar kavurun.
Mantar yemeği
hazır olunca, patates mücverinizle birlikte servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder