21 Eylül 2014 Pazar

Yağsız Patates Mücver





Amerika’da kahvaltıların yıldızlarından biri 'hashbrowns' diye bilinen kahverengi, çıtır patateslerdir. Patatesler rendelendikten ya da ince ince doğrandıktan sonra genelde bol yağ kullanılarak,tavada kızartılır. Biz yağ kullanmadan ve çok az tuz kullanarak nefis patates mücverler yaptık. İsterseniz sade, isterseniz mantarlı veya dilediğiniz sebzeyle yiyebilirsiniz. Görünüşünü omlete benzettiğim için, ben mantarlısını tercih ettim.

Malzemeler
4 orta-büyük boy patates
Çok az deniz tuzu

Ek malzemeler
1/2 doğranmış soğan
250 gram doğranmış mantar
Maydanoz

Hazırlanışı
Patatesleri rendeleyin.


Rendelediğiniz patatesleri temiz bir havluya alın. 


Havluyu rulo yapın ve iyice sıkarak tüm suyunu akıtın.


Ocağı orta ateşe getirin.
Suyu alınmış patates rendesinin yarısını, önceden ısıtılmış yapışmaz bir tavaya koyun. Tadımlık tuz serpin.


Patatesleri iyice ezerek adeta tavaya yapıştırın.

 
12-15 dakika kadar bir tarafını kahverengileşene, çıtır olana kadar pişirin.  


Omlet gibi diğer tarafa çevirin. Kolay çevirmek için ikiye bölebilirsiniz. 
Diğer tarafı da 12-15 dakika kadar pişirin.
Bir tabağa alın. Maydanozla süsleyin.


Patateslerin kalan yarısını da aynı şekilde pişirin.
İstediğiniz bir sebzeyle ya da benim yaptığım gibi mantarla yiyebilirsiniz. 

Mantarların hazırlanışı
Mantarları yıkamayın. Mantarlar çok su tutar. Bunu yerine temiz bir bezi ıslatarak, mantarları silin.
Doğranmış soğanları, yağ koymadan bir tencerede pembeleşinceye kadar soteleyin. 
Soğanlar yapışmasın diye sık sık karıştırın.
Doğranmış mantarları ekleyin. Suyunu çekene kadar kavurun.


Mantar yemeği hazır olunca, patates mücverinizle birlikte servis yapın. 


Afiyet olsun!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder